Druktechnieken

Druktechnieken met specifieke eigenschappen

Ontdek hieronder de druktechnieken die wij meester zijn. Iedere methode heeft specifieke eigenschappen; wij bekijken graag samen met jou welke voor jouw project het geschiktst is. Bovendien gaan we steeds tegen een scherpe prijs te werk. Geef ons gerust een seintje als je jouw design aan ons wil voorleggen.

close up textiel witte vingers

Direct To Garment (DTG)

Direct To Garment is de ideale druktechniek voor kleine oplages of fijne ontwerpen. Het design wordt namelijk met een printer op het textiel gedrukt. Wij printen met inkt op waterbasis en verkleinen zo onze ecologische voetafdruk.

Zeefdruktransfer

Bij zeefdruktransfer printen we je opdruk eerst op transferpapier om die daarmee op textiel naar keuze over te zetten. Het is de methode bij uitstek om onder meer polyester in grote oplages te bedrukken (bv. sportkledij).

Flex

Flex is een handige manier om letters, logo’s en tekeningen op textiel over te brengen. De individuele stukjes snijden we met een plotter uit, om ze vervolgens aan hoge druk en een warme temperatuur bloot te stellen.

Borduren

Voor borduren kan je gaan als je een kledingstuk met een meer klassieke uitstraling wil gaan. De techniek is bijzonder mooi op: